Pluktuin

Pluktuin

Bent u opzoek naar een pluktuin in de provincie Overijssel? Dan moet u bij tuincentrum Groot Koerkamp zijn, ons tuincentrum is gevestigd nabij Zwolle. In onze pluk- en smultuin, aangelegd in 2014, vindt u een idyllisch landelijk paradijsje van zo'n 2500 m². 

Wat u kunt verwachten van onze pluktuin

U kunt bij ons terecht vanaf het vroege voorjaar tot aan de laatste dagen van de herfst. Het is nogal logisch maar het aanbod fruit hangt natuurlijk af van de periode waar op u onze proeftuin bezoekt. Voor een kleine vergoeding kunt u naast fruit ook bloemen plukken, stel uw eigen geplukte seizoensboeket samen in onze pluktuin! Een super leuke groepsactiviteit of het nu een kinderfeestje of bijvoorbeeld een bedrijfsuitje betreft. Iedereen is welkom in onze pluktuin, kinderen plukken wel altijd onder begeleiding.

pluktuinpluktuin

Fruit plukken in de pluktuin

Het fruit verdelen wij in twee groepen, fruit en kleinfruit. Onder fruit verstaan wij onder andere: appels, peren en pruimen. De oogst hiervan is afhankelijk van de fruitsoort. Appels zijn meestal te plukken vanaf augustus. Ze zijn dan nog niet rijp ze moeten nog even liggen voor ze eetrijp zijn. Het bekende spreekwoord "een appeltje voor de dorst" geeft dit ook al aan. Peren kunt u plukken vanaf september tot aan oktober, er zijn ook enkele soorten die in augustus al rijp zijn. De oogst van het kleinfruit begint al veel eerder, deze start ergens midden juni. In ons veld met kleinfruit vindt u onder anderen:

  • rode, witte, blauwe en zwarte bessen
  • frambozen
  • bramen
  • aalbessen 
  • en nog veel meer fruit in onze pluktuin!

Openingstijden van onze pluktuin 

Naast het tuincentrum is de pluktuin waar u uw eigen fruit en bloemen kunt plukken. Een super leuke activiteit in de buitenlucht en daarna smullen maar! Onze pluktuin heeft dezelfde openingstijden als ons tuincentrum.

Maandag 08:30 - 18:00

Dinsdag 08:30 - 18:00

Woensdag 08:30 - 18:00

Donderdag 08:30 - 18:00

Vrijdag 08:30 - 20:00

Zaterdag 08:30 - 17:00

Heeft u vragen? Neem gerust telefonisch contact op: 0570-523392