Pluktuin

Pluktuin

Bent u opzoek naar een pluktuin in de provincie Overijssel? Dan moet u bij tuincentrum Groot Koerkamp zijn, ons tuincentrum is gevestigd nabij Zwolle. In onze pluk- en smultuin, aangelegd in 2014, vindt u een idyllisch landelijk paradijsje van zo'n 2500 m². Komt u ook eens gezellig onze pluktuin bezoeken? 

Wat u kunt verwachten van onze pluktuin

U kunt bij Tuincentrum Groot Koerkamp in Zwolle in de pluktuin terecht vanaf het vroege voorjaar tot aan de laatste dagen van de herfst. Het klinkt wellicht logisch, maar het aanbod van het fruit hangt natuurlijk af van de periode wanneer u onze proeftuin bezoekt. Voor een kleine vergoeding kunt u naast fruit ook bloemen plukken, stel uw eigen geplukte seizoensboeket samen in onze pluktuin. Hoe leuk is dat? Een bezoek aan onze pluktuin is een super leuke groepsactiviteit. Of het nu om een kinderfeestje gaat of bijvoorbeeld een bedrijfsuitje betreft. Iedereen is welkom in onze pluktuin, kinderen plukken wel altijd onder begeleiding.

Pluktuin_Groot Koerkamp                    Pluktuin_Groot Koerkamp

Fruit plukken in de pluktuin

Zou u ook graag fruit willen plukken in onze pluktuin? Dat kan! Het fruit verdelen wij in twee groepen, fruit en kleinfruit. Onder fruit verstaan wij onder andere: appels, peren en pruimen. De oogst hiervan is afhankelijk van de fruitsoort. Appels zijn meestal te plukken vanaf augustus. Ze zijn dan nog niet rijp ze moeten nog even liggen voor ze eetrijp zijn. Het bekende spreekwoord "een appeltje voor de dorst" geeft dit ook al aan. Peren kunt u plukken vanaf september tot aan oktober, er zijn ook enkele soorten die in augustus al rijp zijn. De oogst van het kleinfruit begint al veel eerder, deze start ergens midden juni. In ons veld met kleinfruit vindt u onder anderen:

  • Rode, witte, blauwe en zwarte bessen
  • Frambozen
  • Bramen
  • Aalbessen 
  • En nog veel meer fruit in onze pluktuin!

Naast onze pluktuin kunt u in ons tuincentrum terecht voor tuinplanten, kamerplanten, potterie en nog veel meer. Kom Groot Koerkamp in Zwolle eens gezellig bezoeken. 

Openingstijden van onze pluktuin 

Naast het tuincentrum is de pluktuin waar u uw eigen fruit en bloemen kunt plukken. Een super leuke activiteit in de buitenlucht en daarna smullen maar! Onze pluktuin heeft dezelfde openingstijden als ons tuincentrum.

 Maandag  08:30 - 18:00
 Dinsdag  08:30 - 18:00
 Woensdag  08:30 - 18:00
 Donderdag  08:30 - 18:00
 Vrijdag  08:30 - 20:00
 Zaterdag  08:30 - 17:00

 

Heeft u vragen? Neem dan gerust telefonisch contact op: 0570-523392. Graag tot ziens bij Tuincentrum Groot Koerkamp!