Leegverkoop bij Tuincentrum Groot Koerkamp

Leegverkoop bij Tuincentrum Groot Koerkamp

Als je de respectabele leeftijd van 65 jaar bereikt, ga je met een andere blik naar jouw eigen onderneming kijken. In het geval van Henk Groot Koerkamp leidde dat tot het besluit om het roer om te gooien en het einde van Tuincentrum Groot Koerkamp in Wijhe aan te kondigen. “We staan aan de vooravond van een aantal forse investeringen, zowel in de kassen als qua automatisering. Ga je dat doen, dan moet je dus eigenlijk nog wel minimaal tien jaar door…”

Als je dat in overweging neemt en er staat geen opvolger te trappelen van ongeduld om het over te nemen, is het natuurlijk hartstikke logisch om met het tuincentrum te stoppen. Logisch, maar wel met een gevoel van weemoed, want er komt een einde aan een periode van veertig (!) jaar noeste arbeid en prettige klantcontacten. “Overigens gaan we wel gewoon verder met het hoveniersbedrijf, want helemaal niets doen, zien we nog niet zitten”, benadrukken Henk en José Groot Koerkamp.

Het echtpaar neemt de tijd voor de leegverkoop. De aanstaande kerstperiode is natuurlijk ideaal om te stunten en om te beginnen met een fikse korting van 25% op aankopen, contant of per pin voldaan in het kerst-, cadeau- en sfeerassortiment met uitzondering van vers groen. Iedereen is welkom om in de sfeervolle winkel rond te struinen en te genieten van een kopje koffie. Ook kun je  nog profiteren uit het grote assortiment kerstbomen van een prachtige korting op de alom geroemde Nordmann spar, 150-200cm. Normaliter € 29,95 en nu voor € 14,95 (op=op)

Het is de bedoeling om de leegverkoop in fases aan te pakken. Medio 2019 moet het tuincentrum helemaal leeg zijn om de ruimte verhuur klaar te maken voor een nieuwe bestemming. “Persoonlijk vind ik het wel interessant als we een combinatie kunnen zoeken met dagbesteding in de groene sector of iets dergelijks”, grijpt Groot Koerkamp terug op zijn arbeidsverleden in de psychiatrie.