Vaste planten

Vaste planten zijn planten die het hele jaar in uw tuin kunnen blijven staan. Ze zijn niet gedurende het hele jaar te zien, maar wel aanwezig. Voor vaste planten komt u naar Tuincentrum Groot Koerkamp in Wijhe. 

De groeicyclus van vaste planten in uw tuin

Vaste planten hebben over het algemeen maar één ding gemeen: hun groeicyclus. In de herfst sterven de vaste planten af, er is dan vrijwel niets meer te zien. In het voorjaar komen uw vaste planten echter groter en mooier terug dan ooit tevoren. Vaste planten leven langer dan twee jaar en kunnen meer dan één keer tijdens de levensduur bloeien. Mocht u gedurende het hele jaar bloeiende vaste planten in uw tuin willen, dan helpen onze medewerkers u daar graag mee. Onze medewerkers precies weten welke bloeiperiodes elkaar opvolgen!

Verschillende soorten vaste planten

Vaste planten zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Ook de kleuren van de vaste planten zijn erg verschillend. Wij verkopen onder andere de volgende populaire vaste planten voor in uw tuin:

  • Campanula (Klokjesbloem)
  • Lavendula (Lavendel)
  • Erysimum (Muurbloem)

De prachtige bloemen van de klokjesbloem zullen uw tuin van juni tot augustus sieren, er bestaat zelfs een kans dat deze bloemen nabloeien tot september. De Klokjesbloemen zijn er in zoveel verschillende kleuren en maten dat er vrijwel altijd wel een prachtig exemplaar voor u bij zit. De naam is gemakkelijk te verklaren, de Campanula heeft namelijk een klokvormige bloem. De Lavendel is een vaste plant die een heerlijke geur afgeeft. U kunt de blaadjes zelfs verwerken in uw eten! Wilt u meer bijen in uw tuin? Ook dan is de Lavendel een goede optie. De bloeiperiode van de Lavendel is in juni, juli en augustus. De Erysimum, of Muurbloem, blijft gedurende de hele winter groen. Gedurende de periode van mei tot augustus bloeien er prachtige gele bloemen aan deze plant. Er is bij deze vaste plant grote kans dat deze zich gaat uitzaaien, waardoor u er nog meer plezier van heeft! 

            Vaste planten_Groot Koerkamp

Vaste planten kopen bij Tuincentrum Groot Koerkamp

Voor de mooiste vaste planten komt u dus naar Tuincentrum Groot Koerkamp in Wijhe nabij Deventer, Heino en Heerde. In ons tuincentrum kunt u terecht voor ons gehele assortiment vaste planten. Ook kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Tot ziens bij Tuincentrum Groot Koerkamp!

Bent u naast vaste planten op zoek naar andere planten voor in uw tuin? Neem een kijkje bij ons aanbod bloembollen of ons aanbod eenjarigen, kuipplanten en kruiden

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten