Bomen, heesters en coniferen

Zou u uw tuin graag wat meer body willen geven? Heeft u wel eens aan een boom, heester of conifeer gedacht? Kom dan eens langs bij tuincentrum Groot Koerkamp nabij Zwolle. In ons tuincentrum bieden wij diverse soorten bomen, heesters en coniferen aan. Voor elk formaat tuin is er wel wat in ons tuincentrum te vinden.

Bomen

Bomen horen in grote tuinen of plantsoenen thuis. Toch zijn er een groot aantal kleinere soorten die bijzonder geschikt zijn voor de kleinere tuin. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair zoals de Bolacasia, Treurwilgje of Krenteboompje. Wat leuk is aan een boom in uw tuin, is dat het zorgt voor hoogte, diepte en natuurlijk voor een leuk gezicht. Ook voor kleinere tuinen is dit dus mogelijk. Kortom: voor elke tuin is er de juiste boom! Wij geven u graag advies over welke boom het best bij uw tuin past. U kunt jaren plezier hebben van een boom. Dus kom eens bij ons langs in Zwolle.

Bomen, heesters en coniferen_Groot Koerkamp

Heesters

Onder de categorie heesters vallen struiken die in vele gevallen in de herfst hun blad laten vallen, uitzonderingen daargelaten. Een heester kan heel bepalend zijn in de tuin. Er zijn vroegbloeiende heesters zoals de Forsythia en Ribes, heesters die vooral gekocht worden door mooie getinte en getekende bladeren en heesters die 's-winters groen blijven zoals de Laurier, Rhododendron en Buxus. Wat fijn is aan heesters, is dat ze uw tuin body geven. Daarnaast hoeft u niet perse heel groene vingers te hebben. De heesters vragen weinig onderhoud. Een groot voordeel van heesters is dat sommige soorten voor meer insecten, vlinders en vogels in de tuin. Hier heeft de vlinderstuik bijvoorbeeld zijn naam aan te danken. Zou u meer kleur willen realiseren in uw tuin? Kies dan voor de Viburnum, Skimmia of Hebe.

Coniferen

Conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Ze blijven over het algemeen in de winter groen, alleen de Larix verliest z'n naalden. De Conifeer is een gemakkelijke "boom" die goed te snoeien is, zelfs in mooie vormen maar niet te veel op de wind moet staan. Houdt u daar rekening mee dan zult u veel plezier beleven aan deze altijd groene struiken. Coniferen staan soms een beetje bekend als een oudbollige plant, maar ze zijn langzaam bezig met een comeback. Coniferen zijn namelijk makkelijk in de tuin te combineren omdat ze in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn zoals:

  • Grijs
  • Blauw
  • Geel
  • Bont

In de wintertuin staan ze er heel decoratief bij en je hoeft er praktisch niets aan te doen. Ook 's zomers zorgen ze voor privacy en rust.

Bomen, heesters en coniferen_Groot Koerkamp

Bomen, heesters en coniferen kopen in Zwolle

Bent u ook van plan om mooie bomen, heesters en/of coniferen aan te schaffen? Kom dan gezellig naar Tuincentrum Groot Koerkamp nabij Zwolle. Naast bomen, heesters en coniferen hebben wij u nog veel meer producten te bieden zoals dierenproducten, potterie, tuinverlichting en meer. Onze exacte locatie en telefoonnummer kunt u vinden op onze contactpagina.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten