Bloembollen

Bloembollen kopen? Bij Tuincentrum Groot Koerkamp nabij Zwolle koopt u diverse soorten bloembollen. Wij helpen u graag aan een vrolijke en kleurrijke bloemenzee! Welke soorten bestaan er allemaal, wanneer kunnen deze het best geplant worden en hoe zit het met de verzorging? Wij vertellen het u.

Bloembollen planten

Topkwaliteit bloembollen koopt u bij Groot Koerkamp. Is dit de eerste keer dat u bloembollen gaat planten? Wij hebben een stappenplan gemaakt voor het planten van bloembollen:

 • Maak de aarde goed los op de plek waar u de bloembollen gaat planten
 • Graaf een aantal gaten in uw tuin; voor elke bloembol één
 • Plant de bloembollen in de gaten met de punt omhoog en de bolle kant naar beneden
 • Maak nu het gat dicht en druk de grond wat aan

Zorg er altijd voor dat de bloembol nog drie keer tussen zichzelf en de volgende bloembol in past. Plant hem ook zo diep dat de bol nog drie keer op zichzelf past. U kunt de bloembollen ook in potten planten. Zorg dat er een gat onderin de pot zit en houdt ook hier weer de ‘drie bollen regel’ aan. Leg onderin de pot een laag oude potscherven, hydrokorrels of grind. Dit zorgt er voor dat het water goed wordt afgevoerd. Strooi hier een laagje potgrond over en plant daar de bloembollen in. Geef na het planten van bloembollen altijd een beetje water.

Bloembollen kopen nabij Zwolle?

Soorten bloembollen

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober / november en de zomerbollen in april / mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak. Een van de bekendste voorjaarsbollen is de Narcis. Deze vermeerdert zichzelf en kan in de grond blijven, zodat hij volgend jaar weer een in grotere getalen terug komt. Tulpen en hyacinten zijn maar eenjarig. Wilt u ieder jaar andere bloemen in uw tuin? Kies dan voor dit soort bloembollen. De zomerbollen, anemonen, dahlia's, gladiolen zijn ook éénjarig, de bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen. Aan u de keuze! U kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat u in de  vroege lente kunt genieten van de uitgekomen Narcissen en blauwe druifjes. Of wacht tot het vroege voorjaar voordat u bloebollen bij ons komt kopen.

Prachtige bloembollen; narcissen

Bloembollen inspiratie

Zin om bloembollen te kopen bij Groot Koerkamp nabij Zwolle maar weet u nog niet welke? Wij geven u graag inspiratie. Ga dit jaar bijvoorbeeld voor:

 • Amarylissen
 • Dahlias
 • Begonia’s
 • Gladiolen
 • Lelies
 • Krokussen
 • Narcissen
 • Verwilderingsbollen; deze bloembollen komen elk jaar weer terug

De beste manier om er achter te komen welke bloembollen bij uw smaak en tuin passen is toch om even bij ons langs te komen. Groot Koerkamp is namelijk niet alleen een tuincentrum, maar ook een hoveniersbedrijf. Wij geven dus graag deskundig advies over de inrichting van uw tuin! Bekijk ook ons assortiment zaden voor groentezaden, fruitzaden en bloemenzaden.

Bloembollen kopen?

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten