Tuinplanten

Bent u op zoek naar mooie tuinplanten in de omgeving van Zwolle? Dan bent u bij Groot Koerkamp in Wijhe aan het juiste adres! Wij hebben een divers assortiment aan allerlei verschillende soorten tuinplanten. Ook kunt u natuurlijk bij ons terecht voor advies. De medewerkers van Groot Koerkamp helpen u maar al te graag met het vinden van de perfecte tuinplant voor u. Fleur uw tuin eens lekker op met een kleurrijke tuinplant!

Onderverdeling tuinplanten

Bij Tuincentrum Groot Koerkamp hebben we een heel divers aanbod aan verschillende soorten tuinplanten. Wij proberen het voor de bezoekers van Tuincentrum Groot Koerkamp nabij Zwolle zo gemakkelijk mogelijk te maken door de vaste planten onder te verdelen in verschillende segmenten. Namelijk de volgende:

  • Schaduwplanten
  • Water- en moerasplanten
  • Planten die graag in de volle zon staan

Tuinplanten_Groot Koerkamp

Per tuinplant hebben wij ook specifieke informatie beschikbaar. Bij de meeste tuinplanten van ons krijgt u een etiket. Op het etiket van de plant staat vaak de hoogte aangegeven, hoewel dat ook afhangt van de grondsoort waarin de plant geplant wordt en de plek die de plant in de tuin krijgt. Vaste planten zijn planten die jaar na jaar groeien en bloeien. Eenjarige planten zijn planten die hun hele levenscyclus in één jaar doorlopen. De zaden zullen ontkiemen, de plant zal groeien en bloeien en sterft in de winter door de kou weer af. 

Combinatie vaste tuinplanten en éénjarige planten 

Eénjarige perkplanten zijn goed te combineren met vaste planten. Zomerbloeiers zoals Tibouchina, Hibiscus, Fuchsia, Abutilon en Lantana zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende. Het is leuk om te combineren met vaste planten. Denk bijvoorbeeld aan verschillende hoogtes en kleuren. Op deze manier kan je een zeer mooie bloemenzee creëren in je eigen tuin!

Tuinplanten_Groot Koerkamp

Tuinplanten kopen bij Groot Koerkamp

Weet u al welke tuinplant u wilt aanschaffen? Of komt u er niet helemaal uit en heeft u nog  vragen? Kom dan eens gezellig langs bij Tuincentrum Groot Koerkamp nabij Zwolle. Wij geven u maar al te graag advies. Kom dus langs of bel ons op: 0570-523392. Op onze contactpagina vindt u onze exacte locatie en openingstijden. Ons team staat graag voor u klaar! Wij hopen u snel te mogen verwelkomen in ons tuincentrum.