Bloeiende kamerplanten

Wie wil er nou niet een mooie bloeiende kamerplant in huis? De geur van de frisse bloemen bij thuiskomst is altijd een genot! Ook de kleuren zijn erg mooi en fleuren uw huis helemaal op. Tuincentrum Groot Koerkamp nabij Zwolle heeft een breed assortiment aan prachtige bloeiende kamerplanten. Ook zijn er bloeiende kamerplanten in allerlei soorten maten. Houdt u meer van groene kamerplanten? Ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres.

Verzorging bloeiende kamerplanten

Veel kamerplanten komen oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen en daar moet rekening mee gehouden worden. Oerwoudplanten zoals varens verdragen geen felle zon, cactussen daarentegen staan graag in de zon, hoe warmer hoe beter.

De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte plaats met het liefst de ochtendzon. Naast watergeven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig en sommige planten zoals de cyclaam, kaapsviooltje, hortensia's en primula's zijn gek op een voetbad. Zorg dat het gietwater altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten.

Na de bloei het watergeven terugbrengen op 1 maal in de week, plantenvoeding is nu taboe. In het voorjaar kan de plant verpot worden, gebruik goede potgrond. Lees zorgvuldig de verzorgingstips die vaak bij de plant wordt meegeleverd.

Bloeiende kamerplanten_Groot Koerkamp

Populaire bloeiende kamerplanten

  • Vlinderorchidee: een Vlinderorchidee is niet alleen een prachtige kamerplant, ook de verzorging van deze bloeiende kamerplant is erg gemakkelijk. Aan de lange, sierlijke stengel van de orchidee groeien mooie bloemen die zwierig naar beneden hangen. De bloemen zijn er onder anderen in de kleuren geel, wit, roze en lila.
  • Amarylles: de Amarylles is een echte blikvanger. Met haar prachtige, groene bladeren en haar gekleurde bloemen die tot wel 20 centimeter breed kunnen worden, valt zij zeker op in huis. De bloemen van de amaryllis zijn er in verschillende kleuren: rood, roze, oranje, geel, wit en groen.
  • Hyacint: Deze fleurige plant heeft een groene stengel met vele gekleurde bloemetjes eraan. Deze bloemetjes zijn voornamelijk in de kleuren rood, roze, oranje, paars, blauw, wit, geel en zalm. Deze plant is zeer populair!

Bloeiende kamerplanten kopen in Zwolle

Bent u er al uit wat voor bloeiende kamerplant u wil neerzetten in uw huis? Kom gezellig langs bij ons Tuincentrum Groot Koerkamp nabij Zwolle! In ons tuincentrum kunt u heerlijk inspiratie op doen en al onze kamerplanten bewonderen. Naast kamerplanten bieden wij nog veel meer producten zoals potterie, tuinverlichting, dierenproducten en tuinhuizen. Onze exacte locatie en openingstijden kunt u vinden op onze contactpagina. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten