Groene kamerplanten

Als u op zoek bent naar groene kamerplanten dan bent u bij Tuincentrum Groot Koerkamp nabij Zwolle aan het juiste adres! Wij hebben verschillende soorten groene kamerplanten in allerlei soorten maten. Of u nou op zoek bent naar een grote kamerplant als echte eyecatcher in uw huis, of wat kleinere plantjes voor de gezelligheid, alles is mogelijk. Naast groene kamerplanten bieden we ook bloeiende kamerplanten en cactussen en vetplanten. Combinaties zijn dus zeker mogelijk!

Verzorging groene kamerplanten

Met groene kamerplanten bedoelen we kamerplanten die niet bloeien, die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. De meeste "groene" planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats als ze maar niet de volle zon krijgen, de bonte soorten hebben meer licht nodig en is een standplaats op het Oosten prima.

Geef de planten matig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Let wel op, niet alle planten hebben dezelfde vochtopname. Geef nooit water als de grond nog nat is. Er is ook speciale plantenvoeding voor groene planten; met bladspray krijgen de bladeren extra glans, uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijv. wel voor ficussoorten. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten.

Net als bij mensen kunnen planten ziek worden, een belangrijk reden is vaak dat er teveel water gegeven wordt, dus niet klakkeloos iedere plant dezelfde hoeveelheid water toedienen. Als bonte bladeren groen worden is de standplaats toch te donker, spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden.

Groene kamerplanten_Groot_Koerkamp

Populaire groene kamerplanten

  • Gatenplant: de Gatenplant is een mooie en populaire kamerplant voor in huis. Deze sierlijke plant heeft grote bladeren waarbij het ouderere blad 'gaten' krijgt, vandaar dat de plant ook wel Gatenplant wordt genoemd. Deze kamerplanten hebben niet veel water nodig maar de grond mag nooit helemaal uitdrogen. De Gatenplant is geschikt voor een wat donkerdere plek.
  • Kentia palm: de Kentia palm, officieel Howea Forsteriana, kan u het best op een donker plekje neerzetten, al vindt de plant een beetje licht best fijn. Naast woonkamers is de Kentia palm ook redelijk populair op veel kantoren, omdat deze plant simpelweg best makkelijk te verzorgen is. Een ideale plant dus.
  • Cycas: de vrolijke Cycas, ook wel Varen palm of Vredespalm genoemd, komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. De plant heeft een stoere en robuuste stam met sierlijke bladeren. Een voordeel van deze palm is dat deze snel groeit. Zelfs wanneer u voor een kleinere variant kiest heeft u al snel een mooie, grote groene plant in de hoek van de kamer staan. De plant staat graag op een plaats met halfschaduw. De plant zal bij matig water geven niet snel overlijden, maar het kan ruim een half jaar duren voordat de Cycas verse groene bladeren aanmaakt.

Groene kamerplant kopen in Zwolle

Bent u ook van plan om een mooie kamerplant aan te schaffen? Kom dan gezellig naar Tuincentrum Groot Koerkamp nabij Zwolle. Naast planten hebben wij nog veel meer producten zoals dierenproducten, potterie, tuinverlichting en meer. Onze exacte locatie en telefoonnummer kunt u vinden op onze contactpagina.

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten