Zaden

Zaden van een goede kwaliteit kopen? Bij Groot Koerkamp vindt u een deskundige hovenier en daarnaast ook een tuincentrum waar u alles koopt voor uw tuin, zoals tuinplanten, tuingereedschap, tuinhout én zaden en bloembollen. Want de echte tuinder zaait zijn planten, bloemen en groenten zelf. Met zorg en liefde komt u al een heel eind, maar wij hebben ook wat zaaitips voor u!

Breed assortiment zaden kopen nabij Zwolle

Bij Groot Koerkamp nabij Zwolle verkopen we verschillende soorten zaden van een goede kwaliteit. U vindt bij ons onder andere:

  • Plantenzaden
  • Bloemenzaden
  • Groentezaden

Wilt u wat meer kleur in de tuin of vindt u het leuk om een moestuin te beginnen? In beide gevallen bent u bij ons aan het juiste adres. Omdat Groot Koerkamp ook een hoveniersbedrijf is, bieden wij u ook deskundig advies over de inrichting en verzorging van uw tuin.

Allerlei soorten zaden bij Groot Koerkamp

Tips voor het planten van zaden in bakken

Gebruik voor het zaaien in bakken speciale zaai- en stekgrond, omdat deze grond vrij is van ziektekiemen en luchtig is. Strijk de grond glad en prik gaatjes in de aarde, waar u de zaadjes in stopt. Houd genoeg ruimte tussen de zaadjes over en zet er meteen een bordje bij. Dek de zaadjes af met nog een laagje zaai- en stekgrond of vermiculite; deze korreltjes isoleren goed en nemen veel vocht op. Dit vocht wordt weer afgegeven aan de grond. Geef de zaadjes daarna een klein beetje water. Pas op dat u niet te veel water geeft, want dan spoelen de zaadjes weg. Bedek de bak met een glasplaat of doorzichtig plastic folie. Als de zaadjes zijn gaan kiemen kunt u de folie steeds iets langer van de bak af halen. Van een paar uurtjes tot een dagdeel. Verspeen de plantjes als ze minstens twee blaadjes hebben. Verspenen betekent dat u ze in een bakje met potgrond zet. Overdag kunnen de plantjes naar buiten; dit maakt ze sterker. Wat u er daarna mee doet hangt af van wat u aan het zaaien bent. Groenten kunt u later beter in de grond planten. Bij bloemen en planten kunt u dit ook doen, maar u kunt ze ook in potten houden. Wilt u in het voorjaar groenten, planten en bloemen in de tuin? Begin dan in het najaar met zaaien.

Zaden zaaien in bakken?

Zaaien in de volle grond

Het planten van zaden in de volle grond doet u in april. Schoffel de grond eerst onkruidvrij en maak de bovenlaag goed los. Is de grond erg droog? Geef dan wat water. Span lijntjes boven de aarde waar u wilt gaan zaaien en maak langs deze lijntjes met een stok ondiepe geultjes. Zo kunt u gemakkelijk zien waar u heeft gezaaid. Houd tussen de geultjes ruimte over om te lopen. Zaai de zaden en bedek ze met aarde; druk deze aarde voorzichtig aan. Geef ook nu weer niet te veel water.

Meer weten over onze zaden? Kom langs in ons tuincentrum!

Zaden zaaien in de volle grond?

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten