Fruitboom

Een fruitboom in de tuin! Wie wil dat nou niet, in het voorjaar genieten van de heerlijk geurende bloesem en in de zomer de eigen vruchten oogsten. In ons tuincentrum kunt u terecht voor de aankoop van de fruitboom, de bijbehorende verzorgingsproducten en een goed advies!

Soorten fruitbomen

Wij bieden een ruim assortiment fruitbomen en struiken, welke wij leveren op laagstam en hoogstam. Laagstam wil zeggen dat de boom nooit erg groot zal worden dus deze zijn geschikt voor de wat kleinere tuinen.

De meest populaire fruitbomen:

  • appelboom
  • perenboom
  • pruimenboom

Fruitboom verzorgen

Om te groeien en te bloeien en om de vele vruchten te laten rijpen tot sappig fruit, willen fruitbomen een voedzame bodem.

  • Voer in het late najaar (okt– dec) een bekalking uit 
  • Geef voeding in het voorjaar (feb– apr–mei)
  • Geef een maand voor de oogstperiode aanbreekt een extra bemesting

Snoeien moet natuurlijk ook gebeuren wanneer precies verschilt per type boom. In onderstaand filmpje van tuinieren.nl een goede uitleg over het snoeien van de fruitboom.

Geen eigen fruitboom, kom fruit plukken in onze pluktuin!

Heeft u geen ruimte voor een fruitboom in de tuin of misschien heeft u geen tuin? Dan kunt u in onze pluktuin fruit komen plukken! De pluktuin is geopend van april t/m september en heeft de zelfde openingstijden als ons tuincentrum. Het aanbod hangt uiteraard af van de maand van uw bezoek. Heeft u vragen, bel gerust: 0570-523392

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment